Boerenkamplaan 69

5712 AB Someren € 795.000,- k.k.
Delen
Bouwjaar 1900
Woonoppervlakte 189 m2
Perceeloppervlakte 14218 m2
Inhoud 1210 m3

Omschrijving

Wijnen Vastgoed presenteert u deze prachtige monumentaal herenhuis gelegen op een schitterend ruim en breed perceel gelegen aan een doorgaande weg tussen Someren en Someren Eind. Een prachtige woning met enorm veel potentie. Het oorspronkelijk bouwjaar van het achterste gedeelte dateert van 1834 en het herenhuis is in 1900 gebouwd. Deze woning moet u zeker ter plaatse komen bekijken om een gevoel bij de plek en het huis te krijgen.

BEGANE GROND;

Hoofdentree aan de voorzijde van de woning, statige hal met meterkast en trapopgang naar de 1e verdieping. Woonkamer aan de rechtervoorzijde van de woning afgewerkt met een laminaatvloer, getexte wanden en een verlaagd plafond met inbouwspots. De ouderslaapkamer is ook te bereiken vanuit de hal. Een ruime slaapkamer met behangen wanden en een origineel en fraai stucwerk plafond. Aan de linkerzijde is via een kamer de opkamer te bereiken aan de linkerzijde van het woonhuis.

Vanuit de hal toegang tot de achterste gedeelte van de woning. Het achterste gedeelte is opgedeeld in de woonkeuken, het kantoor en het woonkamer gedeelte. De woonkeuken is ingericht met een keuken in een lengteopstelling ingericht met diverse apparatuur. Ruimte voor een grote eettafel. Van uit de keuken toegang tot de badkamer met ligbad, douche en wastafel.

Portaal met achterdeur naar de tuin en witgoedaansluitingen. Kantoorruimte met toilet aan de achterzijde. Ruime woonkamer met zit- en eetgedeelte. Deze ruime is afgewerkt met een laminaatvloer, getexte wanden en een zachtboard plafond. Vanuit een vlizotrap toegang tot de zolderverdieping boven het achterste gedeelte. Deze ruimte is in gebruik als bergruimte.

EERSTE VERDIEPING:

Vanuit de trap vanuit de hoofdbouw toegang tot de 1e verdieping. Deze verdieping is een grote open ruimte met zicht op de fraaie kap. De verdieping biedt nog enorm veel ruimte (ca. 84m2) voor indeling met slaapkamers en een badkamer.  

BUITEN:

De tuin is royaal rondom de woning gelegen en is ingericht met bestrating, gazon en borders met diverse beplatingen. Er is een dubbele oprit aanwezig via beide zijde van de woning. Er is een vijver aanwezig aan de rechterzijde van de woning. Het perceel aan de achterzijde van de woning is nu ingericht met kassen, een bassin en diverse bijgebouwen. De kassen zullen door verkoper worden verwijderd.

ALGEMENE ZAKEN:

• Het object heeft op dit moment de bestemming Agrarisch-Agrarisch bedrijf. Vanuit de gemeente Someren staat men er positief tegenover om de bestemming te wijzigen naar een ‘woonbestemming’. De kosten voor deze wijziging komen voor rekening van de verkoper. Voor meer informatie hierover verwijzen u naar Wijnen Vastgoed.
• Bij wijziging naar bestemming ‘wonen’ zullen de aanwezige kassen gesloopt moeten worden. Dit zal voor rekening van de verkoper gebeuren. Bij wijziging van de bestemming is 250m2 aan bijgebouw toegestaan.
• Het pand is een gemeentelijke monument. Er is bij de gemeente Someren een subsidiepot aanwezig voor onderhoud van het pand. Op 10 februari 2023 is een bedrag beschikbaar van € 4.482,- aanwezig voor instandhouding van het gemeentelijkmonument. Op januari 2024 wordt er door de gemeente € 726,- gestort in het fonds.
• Het dak van het achterste gedeelte is omstreeks 2000 geheel vernieuwd. Nieuwe isolatieplaten, goten en pannen.
• Indien u interesse heeft in minder grond, is dat bespreekbaar.
• De koper dient een bankgarantie af te geven of een waarborgsom (ter grootte van 10% van de koopsom) te storten bij de notaris. Deze garantie of waarborgsom dient als zekerheid dat de koper zijn verplichtingen nakomt.
• Bezichtiging ter plaatse na vooraf gemaakte afspraak met Wijnen Vastgoed.

BOUWTECHNISCHE GEGEVENS:

Het origineel achterhuis dateert oorspronkelijk van 1834. In ca. 1900 is het monumentaal herenhuis gebouwd. Het herenhuis is gebouwd in traditionele bouwstijl met dubbele steense muren op de begane grond en steense muur op de verdieping. Houten mansarde kapconstructie met eternitplaten dakbeschot en het dak is gedekt met gebakken pannen. De achterhuis is gebouwd met deels steens- en deels spouwmetselwerk, houten kapconstructie met isolatieplaten dakbeschot en het dak is gedekt met gebakken pannen. Het dak van het achterste gedeelte is omstreeks 2000 vernieuwd. Alleen het dak van het achterste gedeelte is geïsoleerd uitgevoerd. (nieuwe isolatieplaten 2000). De muren en vloeren zijn niet geïsoleerd. Verwarming middels kachels en warm water via elektrische boiler.

Lees volledige omschrijving

Kenmerken

Vraagprijs € 795.000,- k.k.
Type Vrijstaande woning
Bouwjaar 1900
Perceeloppervlakte 14218 m2
Woonoppervlakte 189 m2
Inhoud 1210 m3
Aantal slaapkamers 3
Aantal kamers 6
Tuin Met tuin
Garage Met garage

Interesse in een bezichtiging

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

    Stel een woningalert in